Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Αιρετοί

του ΠΥΣΔΕ Ν. Φθιώτιδας

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τον αιφνιδιασμό και την αναστάτωση που δημιούργησε η εγκύκλιος (102027/ΓΔ5/30-7-2020) της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα του Υπουργείου Παιδείας για ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά μέχρι της 14 Αυγούστου, ενημερώνουμε  τους συναδέλφους ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής 7/8/2020 το ΠΥΣΔΕ του νομού μας αποφάσισε να μην ξεκινήσει την διαδικασία προσδιορισμού των λειτουργικών κενών πριν τουλάχιστον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που εκκρεμούν, όπως έγκριση ολιγομελών τμημάτων, διαδικασίες αποσπάσεων, ανάκλησης αποσπάσεων κ.α.   

Οι αιρετοί, επιπλέον,  υποστηρίξαμε στο συμβούλιο ότι εκτός του ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος αντίκειται μεταξύ των άλλων και στο Π.Δ. 50/96, άρθρο 14 παρ 9, υποβαθμίζονται οι συλλογικές διαδικασίες και καταλύεται ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων στη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Τέλος, είναι αδιανόητο, οι διαδικασίες να γίνονται εν αγνοία πολλών συναδέλφων που βρίσκονται σε άδεια, κάτι που είναι έξω και πέρα από κάθε ηθική και δεοντολογία.

 

Οι Αιρετοί

Καλλιόπη Πυργολιού

Γιώργος Ζάχος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Θέματα συνεδρίασης ΔΣ ΕΛΜΕ 6/10/20 (19:30)

  1.    Μαθητικές κινητοποιήσεις και αιτήματα 2.    Υπηρεσιακά συμβούλια – Ηλεκτρονική ψηφοφορία 3.    «Σύμβουλος Σχολικής Ζωής» 4.    Ε...